Filmen met je mobiel 

De voorbereiding.

Jouw mobiele telefoon heeft de lens en de rekenkracht om professionele films te maken. Er zijn diverse gratis apps die je daarbij helpen. Bij AcademyAdventures gebruiken wij de app FilmoraGo voor Android en ios. Download de app voorafgaand aan het evenement. Zorg voor voldoende vrij geheugen, een opgeladen batterij en neem voor de zekerheid je lader mee. Nu ben je klaar om regisseur te worden! Bekijk de tutorial hieronder.

Muziek maakt of kraakt  een film. Door auteursrechten kunnen we niet alle muziek aan onze film toevoegen. Maar gelukkig zijn er veel gratis oplossingen. Ga naar: http://freemusicarchive.org voor het meest uitgebreide gratis muziek archief. Download het nummer dat bij jouw film past. Kies niet te snel, dit is belangrijk! Druk in de app FilmoraGo op het muzieknootje, zoek in 'mijn bibliotheek' naar het gedownloade nummer en selecteer. Zo eenvoudig is het.  

Verstuur de afgeronde film!

Gebruik hiervoor wetransfer. Een gratis te downloaden app die grote bestanden kan versturen. Vul in wetransfer dit emailadres in: m.van.alderwegen@maritimecampus.nl.  
Het formulier is succesvol verzonden.

Belangrijkste tips voor het filmen!

1. Film in de hoogst mogelijke resolutie
2. Zorg voor zoveel mogelijk licht
3. Probeer achtergrondgeluid te reduceren
4. Houd de telefoon altijd horizontaal in twee handen vast
5. Buig je armen in je zij en creeƫr stabiliteit
6. Maak bewegende beelden door je romp te draaien
7. Gebruik de digitale zoom niet, loop er naartoe
8. Maak filmische tussenshots die je later invoegt